VEGETALE

  Lumea vegetală, după cum se ştie, reprezintă temelia construcţiei întregii vieţi de pe pământ. În mod direct sau indirect, toate fiinţele îşi sprijină existenţa pe vasta lume a speciilor vegetale, singurele care pot "fabrica" nutrienţi pe baza substanţelor minerale. De la această regulă, nu se poate abate nici omul.
  Pentru om, încă de la începuturile sale, această lume deosebit de complexă a vegetalelor, a fost hrană, combustibil, adăpost şi leac. Oricât de puternic şi evoluat este omul epocii moderne, el a rămas şi va rămâne dependent de vegetale, deoarece fără oxigenul şi compuşii bio oferite de acestea, el nu poate supravieţui.
  Din punct de vedere botanic, vegetalele depăşesc sfera plantelor, incluzând în sistematica lor şi alţi taxoni (fungi, alge, etc.).

  Principalele organisme vegetale cu valoare alimentară, dietetică şi oficinală, sunt grupate pe domenii, aşa cum se poate vedea la SUBCATEGORIE, în stânga paginii.  De asemenea, organizarea vegetalelor, poate fi urmărită şi după criteriul sistematic.
  POZIŢIE

Vegetale
  APROFUNDAT

  Index botanic
BIOTERAPII ® este o marcă înregistrată la OSIM. Toate drepturile rezervate 2006 - 2016. Utilizarea acestui site, impune respectarea unor termeni şi condiţii (mai multe).